Thema Week van de Toegankelijkheid 2024: toegankelijke werkplek

Geplaatst op

in

Ook dit jaar organiseert Ieder(in) de Week van de Toegankelijkheid. Een week waarin het belang van toegankelijkheid extra wordt belicht. Dit jaar staat het thema ‘Een toegankelijke werkplek’ centraal. De week vindt plaats van 7 tot en met 12 oktober 2024. 

Inclusieve werkomgeving

Het inrichten van een werkplek voor iemand met een beperking is maatwerk. Kleine aanpassingen kunnen een wereld van verschil maken. Denk aan het verwijderen van drempels voor toegang, het aanbrengen van markeringslijnen op trappen, het gebruik van akoestische panelen in kantines, of het inrichten van stilteruimtes voor collega’s met autisme. Deze eenvoudige aanpassingen dragen bij aan een inclusieve werkomgeving.

Tijdens de Week van de Toegankelijkheid roepen we op om met elkaar hierover in gesprek te gaan. Hoe zorg jij ervoor dat iedereen zichzelf kan zijn op het werk? Door met elkaar erover te praten, leer je samen wat er nodig is om een toegankelijke(re) werkplek te creëren waar iedereen zich welkom voelt.

Tips voor toegankelijke werkplek

Op de website van de Week van de Toegankelijkheid deelt Ieder(in) handige tips voor het toegankelijk(er) maken van werkplekken. Of je nu een werkgever bent, een gemeente vertegenwoordigt, of simpelweg betrokken bent bij een bedrijf; er zijn altijd stappen die je kunt zetten om inclusie te bevorderen. En ook als je aan de slag wilt met toegankelijkheid buiten de werkplek bieden we tips.

Bron: Ieder(in)